Albania

Pedagodët mbështetin studentët, i dërgojnë ultimatum kryeministrit Rama

Asambleja e Fakultetet të Universitetit të Tiranës e kryesuar nga pedagogët ka tre kërkesa në adresë të qeverisë.

Asambleja vendosi sot që t’i drejtohet kryeministrit me tre kërkesa, për mbështetjen e listës së 8 pikave të ngritur nga studentët, hedhjen poshtë të Ligjit për arsimin e lartë dhe rritjen e buxhetit për arsimin e lartë.

Këreksat:

1- Mbështetje për kërkesat e studentëve

2- Kundërshtim për ligjin e arsimit të lartë dhe fillimin e procesit legjislativ për hartimin e ligjit të ri

3- Rritjen e buxhetit për arsimin e lartë publik dhe garantimin real të autonomisë financere

Ndalimin e menjëhershëm të fushatës denigruese dhe miratimin e statusit te pedagogeve

Pas artikulimit, pedagogët deklaruan se nëse kërkesat nuk plotësohen atëherë edhe mësuesit e fakulteteve do të hyjnë në bojkot. Sipas pegagogëve, qeveria ka kohë deri më datën 1 shkurt.

Related Posts

Leave a Reply