Home Archive by category Bota

Bota

16 shtete amerikane, te drejtuara nga Kalifornia janë bërë bashkë për të paditur administratën e presidentit Donald Trump mbi vendimin e tij për të shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në kufirin me Meksikën, çka i lejon përdorimin e fondeve të emergjencës për ngritjen e murit. Padia u paraqit në gjykatën për Qarkun e Veriut të Kalifornisë. […]Continue Reading
Sipas një raporti parlamentar të deputetëve britanikë, rrjeti social Facebook i ka shkelur qëllimisht ligjet për privatësi dhe konkurrencë, dhe duhet të jetë pjesë e hetimeve për shkelje të rregulloreve. Deputetët i kanë vlerësuar udhëheqësit e kësaj kompanie si banditë digjitalë. Në raportin përfundimtar të komisionit për digjitalizim, kulturë, medie dhe sport, i cili Continue Reading
Zëvendëspresidenti i SHBA-ve, Mike Pence, akuzoi Iranin për antisemitizmin nazist. Pas vizitës në kampin e përqendrimit në Auschwitzit në Poloni, Pence tha se kampi i vdekjes naziste e kishte bërë më të vendosur të përballonte Teheranin, duke thënë se po merrte “kërcënime vrasëse, me të njëjtën urrejtje antisemite që animoi nazistët në Evropë”. Komuniteti i […]Continue Reading
Presidenti i SHBA-së, Donald Trump njoftoi sot se do të shpallë gjendjen e jashtëzakonshme, një procedurë e veçantë për të financuar murin që ai ka premtuar në kufirin meksikan, duke hapur një betejë të ashpër gjyqësore me kundërshtarët e tij. “Të gjithë janë të vetëdijshëm se muret funksionojnë”, tha Trump nga kopshti i Shtëpisë së […]Continue Reading