Home Archive by category Kosova

Kosova

Ministria e Jashtme e Rusisë ka reaguar pas deklaratave të kryeministrit shqiptar, Edi Rama në lidhje me bashkimin e Shqipërisë dhe Kosovës. Ata citojnë kryeministrin Rama në një intervistë dhënë në emisionin “Real Story” në Vizion Plus që ka deklaruar se “Kosova është pjesë e Shqipërisë” dhe se “bashkimi i Shqipërisë me Kosovën nuk është […]Continue Reading
Kryeminitri Ramush Haradinaj thotë se ka ndryshime kësaj radhe në frymën e Samitit të Berlinit. Haradinaj në konferencën për media e pranon se ka ndryshime në dinamikën e Samitit të Berlinit, marrë parasysh deklarimet dhe shkrimet që po bëhen para këtij takimi. “Është një ndryshim substancial thirrja në samitin e Berlinit. E kanë ndërru dinamikën. […]Continue Reading
Organizata “Familja dhe Shpresa” nga Klina, po kërkojnë nga diplomati amerikan Oliver Mans, që ligji për Gjykatën Speciale në Kosovë të plotësohet për krimet e Serbisë. Përfaqësuesja e shoqatës “Familja dhe Shpresa”, Zana Bytyçi, pas takimit me diplomatin amerikan nga Amabasada e SHBA-së, Oliver S. Mains, për të diskutuar pikërisht për ndryshimin e Ligjit për […]Continue Reading
Kryeparlamentari Kadri Veseli, ka kërkuar nga prokurorët që të ngrisin aktakuza për politikanë e profilit të lartë. Veseli në konferencën për drejtësinë komerciale, në kuadër të procesit të Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit, shtoi se njerëzit e gjyqësorit kanë kapacitet dhe guximin të bëhen heronj të vendit duke mos kursyer askënd pa […]Continue Reading