Albania

Javën e kaluar Shqipëria isha pa presidentin, kryeparklamentrain dhe kryeministrin

Javën e shkaur, tre zyrtarët më të lartë të Shqipërisë, presidenti Ilir Meta, kryeparlamentari Gramos Ruçi dhe kryeministri Edi Rama, ishin në udhëtime zyrtare jashtë vendit në të njëjtën kohë.

Presidenti Meta, kishte shkuiar në SHBA për “Lutjet e mëngjesit”, kryeparlamentari Ruçi ishte në Gjermani, ndërsa kryeministri Rama vizitoi Riadin.

Kushtetuta e Shqipërisë nuk e lejon që vendi të mbetet pa njërin nga tre udhëheqësit e vendit, në mënyrë që në rast të një krize emergjente, shteti ta ketë udhëheqësin legjitim për të marrë vendime.

Por, kjo nuk është hera e parë që Shqipëria mbetet pa asnjë zyrtar shtetëror, duke shkelur Kushtetutën e vendit./Alb Uk Tv/

Related Posts

Leave a Reply