Bota

2000 vite nën ujë, anija romake më e madhe në Mesdhe

2000 vite më par,ë kjo anije po kalonte detin Mesdhe e mbushur plot me amphora, poça që përdoreshin në kohën e perandorisë së lashtë për të transportuar vaj ulliri.

Por anija është mbytur rrugës dhe nuk ka shkuar në destinacion, dhe sapo është zbuluar nga arkeologët.

Sipas ekspertëve, anija është midis viteve 100 para erës sonë, dhe 100 të erës së re, dhe është më e madhja që është zbuluar ndonjëherë në Mesdhe.

35 metra e gjatë, kjo anije ishte e mbushur me 6000 amfora, dhe u gjet pranë brigjeve perëndimore të Greqisë, në Qefaloni.

Related Posts