Kosova

Thaçi: Paqja dhe pajtimi nuk mund të ndërtohen duke mohuar krimet

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka reaguar ndaj deklaratave të presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, që duke i dal në mbrojtje Igor Todosijeviqit, mohoi edhe njëherë krimin e ndodhur në Reçak të Shtimes.

“Shoh zyrtarë nga Serbia që mohojnë disa nga krimet më të këqija kundër civilëve që ndodhën në Evropë, si në Reçak, të konfirmuara nga Tribunali Ndërkombëtar në Hagë”, shkroi Thaçi në një postim në rrjetin social Twitter.

“Politikat gjenocidale serbe nuk mund të mbrohen. Ata duhet të denoncohen. Paqja, pajtimi, drejtësia nuk mund të ndërtohet bazuar në mohimin e krimeve”, ka thënë Thaçi më tej.

Related Posts