Albania

Ambasadori i Austrisë: Mbështesim Shqipërinë drejt BE-së

Austria do të vazhdojë ta mbështesë Shqipërinë në proceset integruese të saj.

Kështu deklaroi sot ambasadori i Austrisë në Shqipëri, Christian Steiner, nga qyteti i Kavajës, ku ka marrë pjesë në ceremoninë e dhurimit të një makine dhe mjeteve të tjera moderne për Shërbimin Zjarrfikës të këtij qyteti.

“Qeveria e re e krijuar rishtazi nga janari i këtij viti do të vazhdojë ta mbështesë Shqipërinë në proceset e saj integruese. Në mënyrë eksplicite në programin e qeverisë Austriake është përmendur që Qeveria Austriake do të përkrahë intensivisht në mënyrë të vazhdueshme procesin e integrimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në anëtarësimin në BE”, – nënvizoi Steiner.

Ambasadori Steiner u shpreh se “jam shumë i lumtur që kjo marrëdhënie e mirë nuk ekziston midis dy vendeve tona vetëm në nivele shtetërore, por që kjo marrëdhënie e mirë dhe përkrahje ekziston edhe në nivele lokale, ku njerëzit me iniciativën e tyre private ndihmojnë në një bashkëpunim edhe më të suksesshëm”./ATSH/ 

Related Posts