Kosova

Borrelli kërkon rinisje sa më të shpejtë të dialogut Kosovë-Serbi

Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian, Josep Borrell, thotë se dialogu Kosovë-Serbi, është e vetmja mënyrë për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve mes dy vendeve.

“Na duhet zbutje e tensioneve dhe nisje nga e para, përndryshe bisedimet nuk do të jenë të mundshme”, ka shkruar Borrell në Twitter.

Këto komente, vijnë pas takimit të përbashkët të tij me udhëheqësit e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor, në Munih të Gjermanisë ku po mbahet Konferenca për Sigurinë.

“Negociatat duhet të fillojnë sa më shpejt të jetë e mundur, gjithashtu duhet bërë përparim në rrugën evropiane”, shkruan Borrelli duke shtuar se “na duhet një perspektivë evropiane për tërë rajonin”.

Ai ka folur edhe për procesin e zgjerimit të BE-së në të ardhmen.

“Zgjerimi – na është dashur të ndalemi. Të riorganizohemi. Të rimendojmë”, ka deklaruar Borrell.

“Qëllimi i metodologjisë sonë të re është që tani ta bëjmë procesin më të besueshëm, më dinamik dhe më të parashikueshëm”, ka shkruar ai në Twitter

Josep Borrell Fontelles@JosepBorrellF · 2h

(1/2) Round table with all six Western Balkans today at @MunSecConf #Enlargement – We needed to stop. Reshuffle. Rethink. The aim of our new methodology is to now make the process more credible, dynamic and predictable.

View image on Twitter
View image on Twitter

Related Posts