Albania Kosova

Java e filmit shqiptar në Prishtinë

Më 17 shkurt në Prishtinë, në orën 19.00. do të fillon “Java e Filmit shqiptar”.

Mbrëmjen e parë do të shfaqet për herë të parë filmi “Skënderbeu”, i restaruruar dhe i përpunuar në laboratorët e Italisë. Janë ftuar personalitete publike dhe të kulturës, ndërsa do të vinë edhe kineastë nga Shqipëria.

Java do të organizohet nga Kosovafilmi (mbështetur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve) dhe Arkivi i Filmit Shqiptar.
Mbrëmjen e dytë, do të shfaqet filmi “Nëntori i dytë”, i regjisorit të famshëm Viktor Gjika (i ndjerë) dhe “Tomka dhe shokët e tij”.

Filmi “Nëntori i dytë” është restaruruar e përpunuar në SHBA.

Related Posts