Albania Kosova

BE-ja alokon 38 milionë euro ndihmë për Ballkanin Perëndimor

Komisionari për Zgjerim i BE-së, Oliver Varhelyi, ka konfirmuar se Bashkimi Evropian ka alokuar 38 milionë euro për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Derisa është paraparë të alokohen edhe 373 milionë euro për rimëkëmbje socio-ekonomike.

“Iu kam shkruar kryeministrave të partnerëve tanë të Ballkanit Perëndimor për t’iu konfirmuar se ne jemi përkrah rajonit në luftën ndaj koronavirusit. Ne po i alokojmë 38 milionë euro për mbështetje të menjëhershme të sektorit të shëndetësisë dhe parashihen të alokohen mbi 373 milionë euro për rimëkëmbje socio-ekonomike”, ka shkruar Varhelyi në Twitter.

Related Posts