Bota

Coronavirus: SHBA kapërcen Kinën, 82,404 teste pozitive

Tani SH.B.A. ka më shumë raste të konfirmuara për koronavirus se çdo vend tjetër .

Sipas shifrave të fundit të mbledhura nga Universiteti Johns Hopkins, SH.B.A. kapërceu Kinën (81.782 raste) dhe Italinë (80.589).

Pika e zjarrtë erdhi ndërsa Presidenti Donald Trump parashikoi që kombi të kthehej në punë “goxha shpejt”, pas 3.3 milion pushime nga puna.

Më shumë se 1.100 njerëz me Covid-19 kanë vdekur në SH.B.A.


Në një konferencë të Shtëpisë së Bardhë të enjten pasdite, Z. Trump tha: “Ata duhet të kthehen në punë, vendi ynë duhet të kthehet, vendi ynë është i bazuar në këtë dhe unë mendoj se do të ndodhë shumë shpejt.

“Ne mund të marrim pjesë të vendit tonë, mund të marrim pjesë të mëdha të vendit tonë që nuk preken aq seriozisht dhe mund ta bëjmë atë në atë mënyrë.”

Ai shtoi: “Shumë njerëz keqinterpretojnë kur them se kthehem, ata do të praktikohen aq sa mundeni distancimi shoqëror, dhe të lani duart tuaja dhe të mos shtrëngoni duart dhe të gjitha gjërat për të cilat folëm”.

Related Posts