Home Articles posted by albnews
Bota

Kriza e Coronës provë ekzistenciale për BE

Kriza e Coronës e vendos Bashkimin Europian para pyetjes vendimtare: A është e nevojshme bashkësia për të menaxhuar pasojat e krizës? Ursula von der Leyen po përpiqet të përballet me këtë sfidë, komenton Bernd Riegert. Këto ditë krize të pashembullt të Coronës, përsëritet në BE një model i vjetër politik: 1) Nëse gjërat shkojnë keq, […]Continue Reading
Bota

Doktoresha shqiptare ne Gjermani Marsela Ceno: “Frika të manipulon”

Intervistë me kirurgen Marsela Ceno – Mjekët shqiptarë në Gjermani kanë ngritur një rrjet asistence për të këshilluar shqiptarët në Gjermani se si të veprojnë në rast se dyshojnë se kanë simptoma me koronavirus Deutsche Welle; Ju keni krijuar një rrjet asistence për t’u ardhur  në ndihmë shqiptarëve në Gjermani. Mund të na thoni dy fjalë për […]Continue Reading
Bota

Pse po e mbivlerësojmë vdekshmërinë e Covid19

Nina Schwalbe Instituti Ndërkombëtar për Shëndetin Publik, Universiteti i Kombeve të Bashkuara Epidemiologjia e shëndetit publik është shkenca e numërimit, për të parandaluar sëmundjet dhe promovuar shëndetin. Ne numërojmë numrin e rasteve të reja të një sëmundjeje të veçantë; kjo është incidenca. Më pas llogarisim se sa është përhapur një sëmundje në një popullatë; kjo Continue Reading