Home Archive by category Technology

Technology

Technology

Rinia po largohet nga rrjetet sociale

ipas një raporti të ri, platforma të tilla si Facebook, Twitter, Instagram, e madje edhe aplikacione si Tinder, po shohin përdorues që shkëputen prej tyre gjithnjë e më shumë. Ndërsa shumë platforma përpiqen jo pak që t’i mbajnë të mbërthyer përdoruesit e tyre, duket se aplikacioni që ka në qendër fotot, Snapchat, vazhdon të tërheqë […]Continue Reading
Technology

Zbulohet telefoni për fëmijët!

 fëmijët   dita-ditës po bëhen më të varur nga telefonat e mençur. Për këtë arsye një kompani spanjolle nën emrin “Escudo Web” ka krijuar një telefon të mençur të dedikuar vetëm për fëmijë. I njohur si “PhoneKid”, pajisja ia mundëson prindërve t’ua kontrollojnë telefonin përmes një aplikacioni. Në këtë mënyrë  nuk do të mund të kyçen kudo […]Continue Reading
Technology

Ngrohja globale po afron

Një studim i ri thotë se ngrohja globale do të sjellë shumë më shumë teshtitje dhe probleme me frymëmarrje në Evropë në mes të shekullit. Është paraparë që niveli i polenit të katërfishohet në pjesën më të madhe të Evropës. Temperaturat më të ngrohta do të lejojnë bimët thellojnë rrënjët dhe dyoksidi i karbonit do […]Continue Reading