Rreth 100 miliardë dollarë ‘zhduken’ nga tregu i kriptovalutave

Loading

Bitcoin ra nën 30 mijë dollarë për herë të parë që nga 22 qershori duke tërhequr më poshtë kriptovalutat.

Sipas CoinMarketCap, rreth 100 miliardë dollarë u ‘zhduken’ nga i gjithë tregu i kriptovalutave në 24 orë.

Bitcoin pati një rënie me më shumë se 6 për qind, ndërsa Ethereum ra gati 9 për qind dhe Ripple gati me 10 për qind.

Rënia e kësaj kriptovalute erdhi pas një shitje të madhe në tregjet botërore të aksioneve.

“Ka pasur një shitje të gjerë në tregjet botërore, aktivet e rrezikut janë ulur në të gjithë bordin. Ekzistojnë shqetësime për cilësinë dhe forcën e rimëkëmbjes ekonomike dhe aktivet me rrezik më të gjerë u kthyen më të dobët, duke përfshirë rendimentet e larta”, tha Annabelle Huang nga Amber Group.

Që nga niveli i lartë i historisë së Bitcoinit, gati 65 mijë dollarë në mes të prillit, çmimi i saj ka rënë mbi 50 për qind.