Zviceranët dhe amerikanët i bashkojnë forcat për medikamentin kundër Covid-19

 1,132 total views,  1 views today

Gjigandi farmaceutik zviceran Roche bashkoi forcat të mërkurën me një kompani amerikane bioteknologjike, Regeneron, për të zhvilluar parandalimin dhe trajtimin e COVID-19.

Të dy kompanitë janë bashkuar për të zhvilluar, prodhuar dhe shpërndarë kombinimin hetimor të dy antitrupave antiviral, shkruan The Local

Produkti “mund të sigurojë një mundësi trajtimi shumë të nevojshëm për njerëzit që tashmë përjetojnë simptoma të COVID-19, dhe gjithashtu ka potencialin për të parandaluar infeksionin te njerëzit të ekspozuar ndaj virusit”, tha Roche në një deklaratë.

Ilaçi po testohet te njerëzit në provat klinike për trajtimin e COVID-19 dhe për parandalimin e koronavirusit në kontaktet shtëpiake të personave të infektuar.

Nëse dëshmohet e sigurt dhe e efektshme dhe miratimet rregullatore janë dhënë, Regeneron do të shpërndajë produktin në Shtetet e Bashkuara, ndërsa Roche do të bëjë të njëjtën gjë në pjesën tjetër të botës.

“Jemi të ngazëllyer për potencialin që një ilaç të shërbejë si trajtim për ata të infektuar, si edhe mbrojtje për personat e ekspozuar ndaj virusit. REGN-COV2 mund të jetë një linjë kritike e mbrojtjes kundër pandemisë COVID-19”, tha shefi ekzekutiv i Roche Pharmaceuticals, Bill Anderson.

Bashkëpunimi duhet të jetë më shumë se trefish i kapacitetit aktual të furnizimit të REGN-COV2, tha Roche, me potencialin për zgjerim të mëtejshëm.

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •