Para gjyqit për abuzimin seksual, Mbretëresha merr vendimin drastik për Princin Andrew

 671 total views,  1 views today

Mbretëresha Elizabeth  ka hequr  së fundmi një sërë rolesh ushtarake dhe tituj mbretërorë të mbajtur nga princi Andrew

Sipas Buckingham Palace , ky vendim , i cili përfshin edhe ndalimin e përdorimit të titullit “Lartësia Mbretërore” vjen pasi një gjykatëse amerikane dha dritën jeshile që ai të përballet me një padi civile për sulm seksual.Princido ta mbrojë çështjen e tij në gjykatë si një qytetar i thjeshtë dhe s’do të ketë mundësi të përdorë titujt e tij për t’i shpëtuar gjykimit.Andrew shërbeu në Marinën Mbretërore për 22 vite dhe gjatë kësaj kohe mbajti nëntë role nderi ushtarake. Në vitin 2017, Mbretëresha e emëroi atë kolonel të Gardës Grenadier, një regjiment elitar këmbësorie i Ushtrisë Britanike, një post nderi që dikur mbante babai i tij, Princi Philip.