Britania do të ndërtojë rrugë të veçanta për autobusët elektrikë!

Loading

Britania do të ndërtojë rrugë të veçanta për autobusët elektrikë dhe do të presë 500 pemë për këtë në një park me rëndësi kombëtare. Këshilli i një prej qarqeve më të mëdha të Cambridgeshire në Anglinë Lindore ka vendosur të forcojë kujdesin ndaj mjedisit.

Për ta bërë këtë, autobusët elektrikë miqësorë me mjedisin do të nisen përgjatë linjave të qarkut. Por për këtë lloj transporti nevojiten rrugë speciale “korsi të gjelbra autobusësh”.

Një rrugë është të vraponi nga selia e qarkut të Kembrixhit në qytetin universitar në rritje të shpejtë të Camborne, gati 13 kilometra nga kryeqyteti. Por ka një nuancë, për shkak të së cilës ruajtësit u rebeluan kundër një projekti në dukje të mirë.

Rruga e re do të kalonte përmes Coton Orchard, gjithashtu pranë Kembrixhit, i cili ka rreth 1000 pemë që prodhojnë 26 lloje mollësh, si dhe kumbulla dhe dardha, dhe është një habitat i përcaktuar me përparësi të lartë. Dhe për të shtruar itinerarin, duhet të presësh 500 pemë të pjekura.

Projekti ka mbledhur tashmë 2300 nënshkrime, por këshilltarët e qarkut votuan 33 pro dhe 26 pro linjës së re të autobusëve.

Edel Strazimiri / SCAN