Kosova përfshihet nga protestat dhe grevat

 129 total views,  1 views today

Pas grevave të punëtorëve të arsimit, kirurgëve, ifnermierëve e administratës civile, sot specialistët stomatologë të  papunë kanë  protestuar para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës. 

Ata po kërkojnë vende pune pasi nga 1 janari i vitit 2018 u është premtuar të jenë në vendet e tyre të punës

Përfaqësuesja e specialistëve të stomatologjisë, Mirjeta Berisha tha se po kërkojnë së paku një afat të caktuar kohorë pavarësisht sa do të jetë i gjatë ky afat.

Berisha thotë se ka përkrahje nga ministri i Shëndetësisë, Uran Ismajli, por sipas saj, duhet përkrahje edhe nga kryetarët e komunave në vend.

“Këtu jemi mbledhur të protestojmë pasi jemi të pakënaqur dhe duam të punësohemi në sektorin publik. Ne kërkojmë të bëhet një zgjidhje që të sistemohemi në këtë sektor. Me ministrin Ismajli jemi taku mirëpo s’kemi përgjigje konkrete nga ai jemi më shumë se 120 specialistë të papunë, punojnë në disa ordinanca ndërsa të tjerët të papunë pasi s’mund të hapin ordinanca të tyre. Ne i takojmë këtij vendi dhe meritojmë të sistemohemi. Ministri ka vullnet të behët një zgjidhje por duhet edhe një përkrahje nga kryetarët e komunave ose nevojitet koordinim me njëri tjetrin. Kemi bë kërkesë që të kemi një takim me kryeministrin dhe kryetarin ne s’po kërkojmë asgjë tjetër veç me na e dhanë një datë sa kemi me pritë”, u shpreh Berisha.

Ndërsa, specialistja e stomatologjisë, Arta Pollozhani, tha se qëllimi kryesorë i kësaj protestë është punësimi i specializantëve.

“Qëllimi është punësimi i specialistëve të stomatologjisë janë  shumë pak të inkuadruar në institucione private presim përkrahje nga akterët qeveritare”, tha Pollozhani.
Për Valon Halitin i cili është specialist i stomatologjisë, po presin që nga viti 2017 që të iu bëhet një zgjidhje.

Valon Halili specializantë i papunë tha se po kërkojnë të u bëhet një zgjidhje pasi që nga viti 2017 pasi morën premtime nuk u është gjetur asnjë zgjidhje.

“Kjo është protesta e tretë me radhë dy kanë qenë para Ministrisë së Shëndetësisë. Arsyeja pse protestojmë është që të na e dhanë një një afat kohorë. Premtimi në vitin 2017 nga Ministria e Shëndetësisë ka qenë qe do te bëhet një zgjidhje”, u shpreh Haliti.

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lini një Përgjigje