Analiza: Pse Britania e Madhe po nxit përdorimin e maskave për fytyrën tani?

 207 total views,  1 views today

Në Mbretërinë e Bashkuar, stafi i kujdesit shëndetësor që kujdeset për pacientët me Covid-19 tashmë mban maska kirurgjikale të fytyrës, si dhe pajisje të tjera mbrojtëse personale përfshirë doreza dhe platforma.

Tani i gjithë personeli që punon në spitalet në Angli pritet të mbajë maska kirurgjikale – për të ulur infeksionet për rastet vijnë.

Pacientët dhe vizitorët (të cilëve u lejohet të hyjnë) do të duhet të mbulojnë gjithashtu fytyrat e tyre.

Papritur, maska për fytyrën ose mbulesat po bëhen një tipar i jetës së përditshme të shumë njerëzve – qoftë në punë, në transport publik ose në dyqane, ku distancimi shoqëror është një sfidë.

Ndryshimi i këshillave është i lidhur me hulumtimin që tregon transmetimin e mundshëm nga personat e infektuar nga kollitja, të folurit dhe frymëmarrja.

Udhëzimi do të hyjë në fuqi më 15 qershor, pasi do happen më shumë biznese dhe më shumë nxënës do të kthehen në shkollë.

Por, mbulesat e fytyrës janë akoma vetëm një mënyrë për të ndaluar përhapjen e virusit. Larja e rregullt e duarve dhe pastrimi i sipërfaqeve është po aq i rëndësishëm./BBC

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •