Kuvendi i Britanisë s’lejon fyerje, deputetja e opozitës përjashtohet për një fjalë

 869 total views,  1 views today

Në Kuvendin e Kosovës jemi mësuar që të dëgjojmë fyerje të ndryshme, por një gjë e tillë sanksionohet në Kuvendin e Britanisë së Madhe.

Deputetja e Partisë Laburiste në opozitë, Dawn Butler, u urdhërua nga udhëheqësja e seancës që të largohet nga salla, pasi politikania opozitare refuzoi që ta tërhiqte akuzën se Kryeministri Boris Johnson është gënjeshtar.

“Jam e dëshpëruar që kryeministri nuk ka ardhur në këtë kuvend që ta përmirësojë të kaluarën dhe ta përmirësojë faktin që ai e ka gënjyer këtë sallë dhe vendin në mënyrë të përsëritur”, tha fillimisht deputetja Butler.

Udhëheqësja e seancës, pasi ia tërhoqi vërejtjen për fjalorin me fjalët “rend, rend”, tha: “Jam e sigurt që deputetja do të reflektojë për fjalët e saj dhe ndoshta ta përmirësojë regjistrin.”

Sidoqoftë, deputetja vazhdoi me akuza. “Në fund të ditës, kryeministri e ka gënjyer këtë kuvend në mënyrë të përsëritur. Është qesharake që po futemi në telashe këtu që po thirremi në këtë gënjeshtër e jo në personin që ka gënjyer.

Udhëheqësja e seancës përsëri ia tërheq vërejtjen deputetes, duke e përsëritur katër herë fjalën “rend”.

“Ju lutem, a mund të reflektoni për fjalët tuaja dhe ta tërhiqni deklaratën”, i drejtohet udhëheqësja e seancës deputetes së opozitës.

Deputetja përsëri nuk heq dorë nga fjalët e saj. “Zonja nënkryetare, unë kam reflektuar për fjalët e mia dhe dikush duhet ta thotë të vërtetën në këtë kuvend që kryeministri ka gënjyer”, dëgjohet duke thënë ajo me bindje.

Më pas vjen momenti kur nënkryetarja e Dhomës së Ulët, njëkohësisht udhëheqësja e seancës, e përjashton deputeten nga salla.

“Në bazë të pushtetit që më është dhënë me rregullën numër 43, e urdhëroj deputeten që të tërhiqet menjëherë nga salla për pjesën e mbetur të seancës së sotme”, lexon nënkryetarja. Deputetja shihet duke u larguar menjëherë.

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •