Pas 17 vjetëve përfundoi ndërtimi i banesës më të lartë në BE

 3,511 total views,  1 views today

Pas 17 vjetësh, u ndërtua ndërtesa Intempo e lartë 198 metra në Spanjë. Ndërtesa më e lartë e banimit në Bashkimin Evropian ndodhet në vendpushimin e Benidorm, në bregdetin e Mesdheut.

Me 198 metra, Intempo është ndërtesa më e lartë e banimit në Bashkimin Evropian dhe kullat e saj binjake mburren me ashensorin më të shpejtë në Spanjë, i cili lëviz me një shpejtësi prej 4.2 metra në sekondë dhe arrin në katin e fundit në 52 sekonda.

Rrokaqiejt në vendpushimin spanjoll të Costa Blanca mund të konkurrojnë me Manhattan ose Hong Kong, me 80 blloqe më të larta se 25 kate, por 47 kate të “Intempo” lënë gjithçka në hije.

Kullat “Intempo” janë të lidhura në krye me një konstruksion në formë diamanti, ku çmimi i një apartamenti në një apartament nën çati është rreth dy milionë euro. Çmimi fillestar për një apartament në këtë ndërtesë është 257 mijë euro.

Vendpushimet si Benidorm kanë mbajtur barrën kryesore të rënies drastike të vizitorëve të huaj gjatë pandemisë së coronavirusit. Sidoqoftë, 100 nga 256 apartamente në “Intempo” u shitën paraprakisht – rreth 60 për qind spanjollëve dhe pjesa tjetër rusëve, skandinavëve, gjermanëve dhe belgëve.

“Intempo” ndryshoi disa pronarë dhe pronari aktual, fondi SVP Global, pagoi 60 milionë euro për të marrë përsipër borxhet e ndërtesës nga banka “Sareb”.

Nga rruga, vendpushimi i Benidorm frymëzoi karikaturistin Batman për të vendosur aty dyqanin e librit komik më të fundit.