Portsmouth dhe Southampton mund të jenë nën ujë deri në vitin 2050

 338 total views,  1 views today

Banorët e Portsmouth dhe Southampton do të shqetësoheshin me të drejtë pasi të hidhnin një vështrim në hulumtimin e fundit nga Climate Central.

Organizata jofitimprurëse e ndryshimit të klimës, e përbërë nga shkencëtarë dhe komunikues, ka hartuar një mjet në internet që tregon efektet e rritjes së niveleve të ujit të detit.

Si bregu i Hampshire ashtu edhe zona të mëdha të Lincolnshire do të jenë veçanërisht të prekshëm për vetëm tridhjetë vjet.

Ishulli i Wight dhe Pylli i Ri do të preken gjithashtu në mënyrë dramatike, ashtu si Londra.

Në fakt, kryeqyteti i Mbretërisë së Bashkuar është dashur gjithnjë e më shumë të përdorë pengesa për të parandaluar përmbytjet në vitet e fundit.

Shkencëtarët kanë paralajmëruar për rreziqet e rritjes së nivelit të detit si rezultat i ngrohjes globale për shumë vite, shkruan Metro.co.uk.

Nëse nivelet u rritën me dy metra, atëherë kjo mund të rezultojë në humbjen e 1.79 milion km2 tokë në të gjithë botën. Kjo do të përfshinte rajone kritike të prodhimit të ushqimit dhe çështjen e vogël të zhvendosjes deri në 187 milionë njerëz.