Talibanët kanë një urdhër për berberët

 5,701 total views,  1 views today

Talibanët u kanë ndaluar berberëve në provincën Helmand të Afganistanit të rruajnë ose shkurtojnë mjekrën, duke thënë se kjo shkel interpretimin e tyre të ligjit islam.

Kushdo që shkel rregullin do të ndëshkohet, thotë policia fetare talibane.

Udhëzimet sugjerojnë një kthim në vendimet e rrepta të qëndrimit të mëparshëm të grupit në pushtet, pavarësisht premtimeve për një formë më të butë të qeverisjes.

Që nga marrja e pushtetit muajin e kaluar, talibanët kanë kryer dënime të ashpra ndaj kundërshtarëve.

Të shtunën (25 shtator), luftëtarët e grupit ekstrem, vranë katër rrëmbyes të dyshuar duke varur trupat e tyre në rrugët e provincës Herat.

Në një njoftim të postuar në një sallon flokësh në provincën jugore të Helmandit, oficerët talibanë paralajmëruan se parukierët duhet të ndjekin ligjin e Sheriatit për prerjen e flokëve dhe mjekrën.

“Askush nuk ka të drejtë të ankohet,” thuhej në njoftimin, i cili u pa nga BBC.

“Luftëtarët vazhdojnë të vijnë dhe na urdhërojnë të ndalojmë shkurtimin e mjekrave,” tha një berber në Kabul.

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •