Lufta 50-vjeçare ndaj drogës burgosi miliona amerikanë

 350 total views,  1 views today

Në kohën kur Nixoni po kërkonte të rizgjidhej në kulmin e luftës kundër Vietnamit dhe lëvizjeve të fuqishme afro-amerikane, kriminalizimi i heroinës ishte shteg për t’i shënjestruar aktivistët dhe hippiet.

Ekspertët thonë se pasuesit e Nixonit, Ronald Reagan, George H.W. Bush dhe Bill Clinton, i përdorën politikat e luftës së drogës në dekadat pasuese për përparësi të tyre politike, duke çimentuar trashëgiminë e luftës kundër drogës.

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •