Mbretëresha dhe Donald Trump flasin në telefon

 92 total views,  1 views today

Mbretëresha dhe Presidenti amerikan Donald Trump kanë folur në telefon për “bashkëpunimin e ngushtë” për mposhtjen e koronavirusit dhe rihapjen e ekonomive globale.

Nuk dihet se për sa kohë foli dyshja, por Shtëpia e Bardhë tha që Trump i uroi Mbretëreshës një ditëlindje të lumtur pas festimit të saj zyrtar muajin e kaluar.

Ai gjithashtu shprehu ngushëllimet e tij për ata që kanë vdekur gjatë koronavirusit, shtoi Shtëpia e Bardhë.

Mbretëresha ka folur në telefon me disa udhëheqës gjatë bllokimit të virusit, duke përfshirë presidentin francez Emmanuel Macron, kryeministrin e Australisë Scott Morrison dhe kryeministrin Justin Trudeau të Kanadasë.

Komunikimet e kësaj natyre bëhen me kërkesë të qeverisë, në atë që njihet si “diplomaci e butë”, për të ndihmuar në forcimin e lidhjeve të Mbretërisë së Bashkuar me aleatët e saj./BBC

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •