Obama: Protestat mund të jenë “pikë e vërtetë kthimi”

 2,824 total views,  1 views today

Barack Obama ka thënë se protestat për vdekjen e George Floyd mund të jenë një “pikë e vërtetë kthese” në luftën për reformën e policisë.

Në një ese të shkurtër për Medium, ish-presidenti tha se demonstratat “përfaqësojnë një zhgënjim të mirëfilltë dhe të ligjshëm për një dështim disa dekadash për të reformuar praktikat e policisë dhe sistemin më të gjerë të drejtësisë penale në Shtetet e Bashkuara”.

Obama përshëndeti protestuesit paqësorë, duke thënë se ata “meritojnë respektin dhe mbështetjen tonë”, ndërsa dënoi “pakicën e vogël të njerëzve që i janë drejtuar dhunës”.

Ai tha se njerëzit nuk duhej të zgjidhnin midis protestës dhe politikës.

“Ne duhet t’i bëjmë të dyja,” tha ai.

“Ne duhet të mobilizohemi për të rritur vetëdijen, dhe ne duhet të organizojmë dhe të hedhim votat tona për t’u siguruar që ne zgjedhim kandidatë që do të veprojnë në reformë.”

Ai përfundoi duke thënë: “Aktivizmi në rritje i të rinjve në javët e fundit, i çdo gare dhe çdo stacioni, më bën të shpresoj”.

“Nëse, duke shkuar përpara, ne mund ta kanalizojmë zemërimin tonë të justifikueshëm në veprim paqësor, të qëndrueshëm dhe efektiv, atëherë ky moment mund të jetë një pikë kthese e vërtetë në rrugëtimin e gjatë të kombit tonë për të jetuar në idealet tona më të larta.”/BBC

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •