Rama vetëshpallet ministër i Jashtëm i Shqipërisë

 286 total views,  1 views today

Kryeministri shqiptar, Edi Rama ka marr edhe rolin e ministrit të Punëve të Jashtme dhe Evropës.

Derisa presidenti Ilir Meta nuk e dekretoi emërimin e Gent Cakaj si ministër, drejtimin e këtij dikasteri do ta marrë vetë Rama.

Ai shkruan se këtë çështje do e çojë në Gjykatën Kushtetuese, por deri atëherë ai do të marrë edhe rolin e ministrit.

“Presidenti s’e ka ç’dekretuar Ministrin e Jashtëm në afatin kushtetues.

Shkelje e radhës që do ta ballafaqojmë bashkë me të tjerat në Gjykatën e re Kushtetuese.

Deri atë ditë që vjen shumë shpejt, do të jem de jure në këtë rol sepse s’kemi kohë për të humbur në kërkim të Presidentit”, shkruan Rama në Facebook.