Si do të veprojë Johnson pas përplasjeve me Brukselin?

 517 total views,  1 views today

Kryeministri britanik, Boris Johnson do të vendosë lëvizjet e ardhshme të vendit të tij në negociata të vështira për një marrëveshje tregtare pas Brexit, pas një grindjeje mbi deklaratat e disa nga udhëheqësit e BE.

Johnson duhet të tregojë nëse ai synon të vazhdojë me negociatat mbi marrëdhëniet e ardhshme ose të korrigjojë një kërcënim të mëparshëm për të braktisur bisedimet dhe në vend të kësaj të përqendrohet në përgatitjen për një skenar pa marrëveshje, pavarësisht nga pasojat ekonomike.

Tetë muaj pasi Britania u largua zyrtarisht nga Bashkimi Europian, përparimi drejt një marrëveshjeje deri në fund të vitit mbetet në dilemë.

Bisedimet në lidhje me marrëdhëniet e tyre të ardhshme tregtare dhe ekonomike janë të frustruara nga mosmarrëveshjet në lidhje me peshkimin, garancitë mbi standardet mjedisore dhe sociale dhe qeverisjen e mosmarrëveshjeve të mundshme.

Të dy palët shprehën zhgënjimin me rezultatet e bisedimeve në ditët e fundit, por të gjitha shenjat treguan se negociatat u zgjatën përtej afatit dikur të shpallur nga Londra si shansi i fundit realist për të arritur një marrëveshje.

Sidoqoftë, një deklaratë nga udhëheqësit e BE nënshkruar të enjten në mbrëmje në samitin e Brukselit duke i bërë thirrje Britanisë që “të bëjë lëvizjet e nevojshme për të bërë të mundur një marrëveshje” zgjoi zemërimin e kryenegociatorit të Londrës David Frost. 

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •