Tre të katërtat e viktimave të COVID-19, virusin e kishin në zemrën e tyre

 1,359 total views,  1 views today

Tre nga katër njerëzit që vdiqën nga COVID-19, virusin SARS-CoV-2 e kishin në zemrat e tyre, tregon studimi i ri.

Shumica kanë një ritëm të çrregullt të zemrës para vdekjes sesa pacientët që nuk e kanë pasur virusin COVID-19 në zemrën e tyre.

Gjatë hulumtimit, studiuesit shikuan se si infeksioni i coronavirusit mund të dëmtojë zemrën dhe si mund të ndihmojnë trajtime të caktuara.

“Rezultatet tregojnë një pamje vërtetë të qartë të lidhjes midis virusit dhe problemeve të zemrës”, tha patologu kardiovaskular, Joseph Maleszewski, transmeton Telegrafi.

Shkencëtarët tashmë e dinë që infeksioni mund të shkaktojë dëmtime të zemrës, por nuk ishte e qartë nëse këto probleme u shkaktuan nga virusi SARS-CoV-2 që sulmoi drejtpërdrejt zemrën apo dëmtimi ishte rezultat i një përgjigje imune tepër aktive

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •