BE: Do të prodhohen 10 miliardë doza vaksine në 2021

 6,605 total views,  1 views today

Në lidhje me kapacitetet tona prodhuese për vaksinat Covid-19 janë përfshirë më shumë se 50 vende prodhimi, ndërsa vlerësohet se rreth 10 miliardë doza do të prodhohen këtë vit, deklaroi nënkryetari i Komisionit Europian, Maros Sefçoviç.

“Dihet që rreth 200 milionë doza janë eksportuar nga BE, aq sa u kemi dorëzuar qytetarëve tanë”, shtoi ai.

”Ndërsa jemi të hapur për të diskutuar propozime të reja solidariteti, përparësia jonë është të rrisim prodhimin e vaksinave dhe të shohim të tjerët të zhbllokojnë eksportet e flakonëve dhe përbërësve të tyre”, shtoi ai.

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •