Bekteshi prezanton prioritetet e kryesimit të Maqedonisë së Veriut me CEFTA-n

 476 total views,  1 views today

Maqedonia e Veriut këtë vit do të kryesojë me Marrëveshjen për Tregti të Lirë të Evropës Qendrore (CEFTA), ndërsa me këtë rast ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi dhe ambasadori i Bashkimit Evropian në Shkup, David Geer i prezantuan prioritetet për vitin 2021 për CEFTA-n nën kryesimin e Maqedonisë së Veriut.

Ministri Bekteshi tha se është kënaqësi të prezantojë kryesimin e sivjetmë të Republikës së Maqedonisë së Veriut me CEFTA-n veçmas në vitin kur janë në fillimin e implementimit të dokumentit strategjik që në masë të madhe do të ndikojë në zhvillimin ekonomik në rajon, gjegjësisht bashkëpunimin rajonal në Ballkanin Perëndimor si dhe bashkëpunimin ekonomik me BE-në.

“Kryesimi vjen në momentin e fillimit me implementimin e Planit aksional të Tregut të përbashkët rajonal që u miratua në Sofje në nëntor të vitit 2020 dhe në realizimin e së cilës marrin pjesë CEFTA dhe Këshilli rajonal për bashkëpunim. Zbatimi i Marrëveshjes së CEFTA-s dhe aktiviteteve të parapara në Planin aksional të Tregut të përbashkët rajonal 2021-2024 do të jenë bazat për kryesimin e Maqedonisë së Veriut me CEFTA-s”, tha Bekteshi.

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •